Рецепти
Супа од ослиќ Ана Ѓорова

Одлично и вкусно предјадење од риба со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(3 Парчиња)

Компир(1 поголем или 2 помали )

Морков(4-5 )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Бибер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Фиде

Балсамико оцет

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Парчињата ослиќ се чистат и мијат и се ставаат цели на оган во тенџере со незовриена вода. Водата во тенџерето е повеќе од половина.
  2. Во тенџерето се ставаат сечкани компири, моркови, кромид, половина чешне лук, коцка за супа, бибер, вегета и сол. Супата се остава да се вари 45-60 минути на умерена температура.
  3. Потоа се трга од оган, рибата се вади од водата и ѝ се вади коската од средината.
  4. Во тенџерето се додава цела китка сечкан магдонос и половина исечкано чешне лук.
  5. Со рачен блендер или миксер се микса целата супа додека сите зеленчуци и рибата не се сомелат, а откако ќе се направи малку кашеста смеса, се додава фиде и супата се враќа да се вари уште 10-тина минути.
  6. Во меѓувреме во друг сад се мешаат исечкан магдонос, згмечено и исечкано чешне лук и балсамико оцет, се промешува и се додава како сос по желба во готовата супа.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: