Рецепти
Тофу со гулаш од тиква Ана Ѓорова

Вкусно, макробиотичко предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тофуто исечете го на помали парчиња, ставете ги во еден сад, додајте го доматниот сос, колку да ги покриете, па варете ги кратко. Оставете ги да се изладат.
  2. Потоа сервирајте ги во чинија посипани со сечкан магдонос и лукче, па полијте ги со малку соја сос.
  3. За гулашот, исечкајте го кромидот на полумесечинки, ставете го да се динста во малку сусамово масло.
  4. Тиквата излупете ја, исечкајте ја на резанки и додајте ја во садот со кромид, промешајте и динстајте ја додека да омекне.
  5. На крај додајте го сечканиот магдонос и 2-3 сечкани чешниња лук. Сервирајте во чинијата со тофу, со една црпалка варен интегрален ориз и салата од зелка и моркови.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: