Рецепти
Тофу со гулаш од тиква
Вкусно, макробиотичко предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Соино сирење (Тофу)(5-6 резанки )
Доматен сос(100 Милилитри)
Соја сос(1-2 Супени лажици)
Тиква(1 помала )
Кромид(1-2 Главици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Тофуто исечете го на помали парчиња, ставете ги во еден сад, додајте го доматниот сос, колку да ги покриете, па варете ги кратко. Оставете ги да се изладат.
- Потоа сервирајте ги во чинија посипани со сечкан магдонос и лукче, па полијте ги со малку соја сос.
- За гулашот, исечкајте го кромидот на полумесечинки, ставете го да се динста во малку сусамово масло.
- Тиквата излупете ја, исечкајте ја на резанки и додајте ја во садот со кромид, промешајте и динстајте ја додека да омекне.
- На крај додајте го сечканиот магдонос и 2-3 сечкани чешниња лук. Сервирајте во чинијата со тофу, со една црпалка варен интегрален ориз и салата од зелка и моркови.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во