Рецепти
Тофу со гулаш од тиква Ана Ѓорова

Вкусно, макробиотичко предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тофуто исечете го на помали парчиња, ставете ги во еден сад, додајте го доматниот сос, колку да ги покриете, па варете ги кратко. Оставете ги да се изладат.
  2. Потоа сервирајте ги во чинија посипани со сечкан магдонос и лукче, па полијте ги со малку соја сос.
  3. За гулашот, исечкајте го кромидот на полумесечинки, ставете го да се динста во малку сусамово масло.
  4. Тиквата излупете ја, исечкајте ја на резанки и додајте ја во садот со кромид, промешајте и динстајте ја додека да омекне.
  5. На крај додајте го сечканиот магдонос и 2-3 сечкани чешниња лук. Сервирајте во чинијата со тофу, со една црпалка варен интегрален ориз и салата од зелка и моркови.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: