Рецепти
Намаз од рукола Ана Ѓорова

Се служи со потпечено лепче со лук и ротквици за предјадење или лесен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(4 Парчиња)

Рукола(неколку листови )

Крем сирење(200 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Свежата рукола добро измијте ја и исушете ја, па ситно исечкајте ја.
  2. Заедно со крем сирењето, маслото и со малку сол и црвен пипер изблендирајте ги додека добиете хомоген крем.
  3. Лепчињата потпечете ги и истријте ги со чешнињата лук, така што убаво ќе впијат од аромата. Нанесете и неколку парчиња лук од тоа што ќе ви остане.
  4. Потоа премачкајте ги со намазот и послужете ги со свежи домати.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: