Рецепти
Торта со печурки Ана Ѓорова

Интересна идеја за вкусно предјадење со кое нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(1 Килограм)

Димена сланина(200 Грама)

Морков(2 )

Леб(2 Парчиња)

Јајце(4 )

Брашно(50 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Лук(2 Чешниња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. На загреано масло во тенџере на оган пржете ги морковите исечкани на коцки, а откако ќе омекнат додајте ги шампињоните исечкани на листови.
  2. Потоа додајте ги парчињата сланина исечкана на коцки и сечканиот лук. Зачинете со сол, вегета и бибер.
  3. Тргнете го тенџерето од оган и додајте го лебот исечен на коцки, киселата павлака, брашното и јајцата и промешајте.
  4. Смесата ставете ја во тркалезен калап обложен со хартија за печење.
  5. Печете 45 минути во рерна на 180 степени или додека јадењето убаво се запече.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: