Рецепти
Супа со пченка и ракчиња Ана Ѓорова

Вкусна и хранлива супа од кинеската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(100 Грама)

Праз(2 Парчиња)

Ракчиња(200 Грама)

Пченка(200 Грама)

Бистра зеленчукова супа(1.5 Литри)

Ѓумбир во прав(1/2 Супена лажица)

Брашно(2 Супени лажици)

Вода(150 Милилитри)

Бело вино(2 Супени лажици)

Сол(0.5 Супена лажица)

Бибер(0.5 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во супата од зеленчук сварете ги зрната пченка, сечканото пилешко месо, ракчињата и зачинете со ѓумбир во прав, сол и бибер.
  2. Во сад измешајте го брашното со 150 мл вода. Убаво промешајте и додајте ја смесата во супата.
  3. Кога ќе се згусне супата, зачинете ја по вкус, додајте вино и ситно сечкан праз.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: