Рецепти
Супа со пченка и ракчиња Ана Ѓорова

Вкусна и хранлива супа од кинеската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(100 Грама)

Праз(2 Парчиња)

Ракчиња(200 Грама)

Пченка(200 Грама)

Бистра зеленчукова супа(1.5 Литри)

Ѓумбир во прав(1/2 Супена лажица)

Брашно(2 Супени лажици)

Вода(150 Милилитри)

Бело вино(2 Супени лажици)

Сол(0.5 Супена лажица)

Бибер(0.5 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во супата од зеленчук сварете ги зрната пченка, сечканото пилешко месо, ракчињата и зачинете со ѓумбир во прав, сол и бибер.
  2. Во сад измешајте го брашното со 150 мл вода. Убаво промешајте и додајте ја смесата во супата.
  3. Кога ќе се згусне супата, зачинете ја по вкус, додајте вино и ситно сечкан праз.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: