Рецепти
Супа со пченка и ракчиња
Вкусна и хранлива супа од кинеската кујна
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Азиска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(100 Грама)
Праз(2 Парчиња)
Ракчиња(200 Грама)
Пченка(200 Грама)
Бистра зеленчукова супа(1.5 Литри)
Ѓумбир во прав(1/2 Супена лажица)
Брашно(2 Супени лажици)
Вода(150 Милилитри)
Бело вино(2 Супени лажици)
Сол(0.5 Супена лажица)
Бибер(0.5 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Во супата од зеленчук сварете ги зрната пченка, сечканото пилешко месо, ракчињата и зачинете со ѓумбир во прав, сол и бибер.
- Во сад измешајте го брашното со 150 мл вода. Убаво промешајте и додајте ја смесата во супата.
- Кога ќе се згусне супата, зачинете ја по вкус, додајте вино и ситно сечкан праз.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во