Рецепти
Баклава со кадаиф Ана Ѓорова

Вкусен десерт. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(250 Грама)

Кадаиф(200 Грама)

Ореви(100 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Шеќер(500 Грама)

Вода(500 Милилитри)

Лимон(1 )

Ванилин шеќер(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Корите се сечат на коцки во зависност од калапите за печење на мафини. Кога ќе се исечат, се земаат по 4 и се ставаат во отворот.
  2. Настрана се меша кадаифот со исечканите ореви и во секое калапче се става по малку.
  3. Се топи маргаринот и врз секое парче се става по 1 лажица.
  4. Баклавите се печат во загреана рерна на 150 степени, 30-35 минути. Се оставаат убаво да се изладат.
  5. Се вари шербетот од сите состојки и се полива баклавата.
  6. Се декорира по желба со ореви, вишни од вишновка или со зашеќерени вишни.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: