Рецепти
Баклава со кадаиф Ана Ѓорова

Вкусен десерт. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(250 Грама)

Кадаиф(200 Грама)

Ореви(100 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Шеќер(500 Грама)

Вода(500 Милилитри)

Лимон(1 )

Ванилин шеќер(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Корите се сечат на коцки во зависност од калапите за печење на мафини. Кога ќе се исечат, се земаат по 4 и се ставаат во отворот.
  2. Настрана се меша кадаифот со исечканите ореви и во секое калапче се става по малку.
  3. Се топи маргаринот и врз секое парче се става по 1 лажица.
  4. Баклавите се печат во загреана рерна на 150 степени, 30-35 минути. Се оставаат убаво да се изладат.
  5. Се вари шербетот од сите состојки и се полива баклавата.
  6. Се декорира по желба со ореви, вишни од вишновка или со зашеќерени вишни.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: