Рецепти
Мухалебија Ана Ѓорова

Пудинг со арома на кокос за вкусен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1 Литар)

Брашно(2 Чаши)

Шеќер(2,5 Чаши)

Путер(1 Супена лажица)

Ванилин шеќер(1 )

Кокосово брашно

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути + 3 до 4 часа во фрижидер

  1. Млекото, брашното и шеќерот се ставаат во тенџере на оган да зовријат.
  2. Откако смесата малку ќе зоврие, се додаваат 1 лажица путер и 1 ванилин шеќер и убаво се меша.
  3. Кога смесата ќе зоврие, се трга од оган и се претура во филџани, претходно намокрени со вода.
  4. Се оставаат во фрижидер 3-4 часа, потоа внимателно се превртуваат врз чинија и се валкаат во кокосово брашно.
Турска супа со црвена леќа и зеленчук
Мухалебија
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Сикма
Турски ѓевречиња (посно)
Полнети турски погачици
Птичјо гнездо
Модри патлиџани на турски начин
Пилешко во сос од ореви
Говедско со кромид
Баклава со кадаиф
Мантии
Мини лахмаџун
Баклава со јогурт
Алва од гриз со суво грозје (посно)
Турски погачици
Филџан бурек
Баклава со суви смокви и со јаболки
Турски млечен пудинг
Назли фатма
Сунгер татлија (араванија)
Турски крофни
Пилав од булгур
Воден бурек
Печена скуша со кромид
Турска супа од црвена леќа
Кадаиф со ореви и суво грозје (посно)
Бела алва (посно)
Јагнешко месо со пире од модри патлиџани

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: