Рецепти
Бомбици од компири Ана Ѓорова

Бомбици од варен компир и кашкавал кои одлично изгледаат и се погодни за секоја пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Компирите ги ставаме во тенџере со вода на оган да се варат. Кога ќе бидат готови, ги лупиме и ги рендаме во подлабок сад.
  2. Кашкавалот го рендаме и го додаваме со компирите, додаваме мајонез, сол и бибер и добро месиме со раката за да добиеме хомогена смеса.
  3. Кога смесата е добро исмесена и изедначена, земаме по малку и формираме топчиња со големина по желба или малку поголеми од орев.
  4. По желба декорирајте ги бомбиците така што ќе ги извалкате во сув магдонос, сусам или буковец.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: