Рецепти
Чоколадна торта без брашно и шеќер Ана Ѓорова

Брза и лесна торта без додатоци на шеќер, без брашно и путер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чоколадо од какао(200 Грама)

Какао(1 Супена лажица)

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Урми без семки(200 Грама)

Јајце(3 големи )

Кокосово масло(85 Грама)

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Во блендер соединете ги чоколадото, искршено на парчиња, какаото и содата бикарбона.
  3. Кога ќе добиете песочна смеса, додајте ги урмите, јајцата, кокосовото масло и екстрактот од ванила.  Блендирајте додека да добиете убава, кремаста смеса.
  4. Потоа смесата префрлете ја во намастен плех со хартија за печење (20х20см) и печере ја тортата во загреаната рерна 25 минути. Проверете со стапче дали е печена, боцнете и ако стапчето излезе чисто, тогаш извадете ја тортата од рерна.
  5. Оставете ја да се олади, пресечете ја на коцки и наросете одозгора какао во прав по желба.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: