Рецепти
Чоколадна торта без брашно и шеќер
Брза и лесна торта без додатоци на шеќер, без брашно и путер
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Чоколадо од какао(200 Грама)
Какао(1 Супена лажица)
Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)
Урми без семки(200 Грама)
Јајце(3 големи )
Кокосово масло(85 Грама)
Екстракт од ванила(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Загрејте ја рерната на 180 степени.
- Во блендер соединете ги чоколадото, искршено на парчиња, какаото и содата бикарбона.
- Кога ќе добиете песочна смеса, додајте ги урмите, јајцата, кокосовото масло и екстрактот од ванила. Блендирајте додека да добиете убава, кремаста смеса.
- Потоа смесата префрлете ја во намастен плех со хартија за печење (20х20см) и печере ја тортата во загреаната рерна 25 минути. Проверете со стапче дали е печена, боцнете и ако стапчето излезе чисто, тогаш извадете ја тортата од рерна.
- Оставете ја да се олади, пресечете ја на коцки и наросете одозгора какао во прав по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во