Рецепти
Чорба од грашак и печурки Ана Ѓорова

Зелена чорба од грашак и тиквички во комбинација со печурки за вкусно и свежо зеленчуково предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(250 Грама)

Лук(1 Чешне)

Морков(1 )

Тиквичка(1/2 мала )

Компир(1 мал )

Грашок(1 Чаша)

Магдонос

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тенџере се става 1,5 л вода да зоврие.
  2. Шампињоните се сечат на мали ливчиња, компирот на четвртинки, морковот на тенки полумесечинки, па заедно со лукот и грашакот се додаваат во зовриената вода.
  3. Се зачинува по вкус со сол, бибер и малку масло и се остава да се вари на тивок оган 15 минути.
  4. Тиквичката се сече на тенки ленти и магдоносот ситно се сечка.
  5. По 15 минути сварените состојки со малку од течноста во која се вареле се блендираат со рачен миксер или дел по дел во блендер, па се враќаат назад во тенџерето.
  6. Се додаваат тиквичката и магдоносот и се вари чорбата уште 5 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: