Рецепти
Чорба од компири Ана Ѓорова

Вегетаријански ручек од зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Масло(2 филџани )

Компир(1/2 Килограм)

Црвен пипер

Сол

Бибер

Брашно(1 Супена лажица)

Морков(2 )

Домат(2 )

Црвена пиперка(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исечкајте го кромидот и пропржете го на масло додека да омекне. Потоа додајте една лажица брашно и пржете го додека да зарумени.
  2. Зачинете со црвен пипер и додајте ги исечканите компири и морковите. Брзо мешајте ги за зеленчукот да се соедини со маснотијата, па полијте со врела вода за да биде доволно за чорба.
  3. Мешајте додека чорбата зоврие. Кога ќе зоврие, оставете ја да се вари на умерена температура.
  4. Потоа додајте ги исечените пиперки, а по 15 минути додајте и 2 домата и оставете ги да се варат 10 уште минути. Зачинете ја чорбата со сол и бибер и додајте исечкан магдонос.
  5. Оставете повторно да зоврие, па тргнете ја чорбата од шпорет и послужете ја.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: