Рецепти
Чорба од компири Ана Ѓорова

Вегетаријански ручек од зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Масло(2 филџани )

Компир(1/2 Килограм)

Црвен пипер

Сол

Бибер

Брашно(1 Супена лажица)

Морков(2 )

Домат(2 )

Црвена пиперка(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исечкајте го кромидот и пропржете го на масло додека да омекне. Потоа додајте една лажица брашно и пржете го додека да зарумени.
  2. Зачинете со црвен пипер и додајте ги исечканите компири и морковите. Брзо мешајте ги за зеленчукот да се соедини со маснотијата, па полијте со врела вода за да биде доволно за чорба.
  3. Мешајте додека чорбата зоврие. Кога ќе зоврие, оставете ја да се вари на умерена температура.
  4. Потоа додајте ги исечените пиперки, а по 15 минути додајте и 2 домата и оставете ги да се варат 10 уште минути. Зачинете ја чорбата со сол и бибер и додајте исечкан магдонос.
  5. Оставете повторно да зоврие, па тргнете ја чорбата од шпорет и послужете ја.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: