Рецепти
Интегрални крекери со семки (посно) Ана Ѓорова

Брзи и посни колачиња за ужинка за вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(2 Чаши)

'Ржано брашно(1 Чаша)

Пиво(1 Чаша)

Масло(1 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 )

Семки од тиква(70 Грама)

Сончоглед(100 Грама)

Ленено семе(100 Грама)

Сусам(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабок сад се ставаат двата вида брашно, потоа се додаваат пивото и маслото, една лажичка сол и прашокот за печиво. Состојките убаво се мешаат и се од нив се замесува тесто.
  2. Се додаваат сусамот, лененото семе, семките од сончоглед и сечканите семки од тиква. Се замесуваат убаво во тестото за да се распоредат еднакво.
  3. Од тестото се сука кора со дебелина од еден сантиметар и се вадат форми по желба со калапчиња. Направените форми се редат во тепсија за печење.
  4. Крекерите се печат на температура од 200 степени околу 20 минути, па се послужуваат.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: