Рецепти
Летна тава Ана Ѓорова

Овој посен ручек е идеален за во лето, а може да го послужите со чаша ладно бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Компирот излупете го и исечкајте го на коцки, тиквичката, доматот и модриот патлиџан измијте ги и исечкајте ги и нив на коцки, а пиперката исчистете ја од семки и дршки и исечкајте ја на покрупни парчиња.
  2. Исечкајте го кромидот и пропржете го во округло тавче на загреано масло со лажичка црвен пипер.
  3. Откако добро ќе омекне, додајте ги исечканите пиперки и пропржете ги.
  4. Потоа откако добро ќе омекнат и тие, додајте го оризот и пржете го со постојано мешање да не се залепи. Додајте го и компирот.
  5. Откако добро ќе омекнат и ќе се соединат состојките, додајте ги на крај тиквичката, модриот патлиџан, па по неколку минути и доматите.
  6. Сето тоа убаво мешајте го и пржете додека омекне и се соедини. Зачинете со сечкан магдонос, вегета, бибер и полијте вода колку да се покрие содржината во тавата.
  7. Печете во рерна додека водата испари и зеленчуците убаво се потпечат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: