Рецепти

Меко чоко чудо
Неодоливо мека и вкусна чоколадна торта која е прелесна за подготовка
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(3/4 Чаша)
Какао(2 Чаши)
Прашок за печиво(1 Супена лажица)
Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)
Јаворов сируп(1 Чаша)
Бадемово млеко(2 Чаши)
Кафеав шеќер(1 и пол Чаша)
Путер(1/3 Чаша)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Ставете ги брашното, 1 чаша какако, прашокот за печење, 1 кафена лажица ванилин екстракт, јаворовиот сируп и 1 и пол чаша бадемово млеко во блендер и убаво избленсирајте го тестото.
- Смесата поделета ја во две премачкани тави за печење и печете ги тестата 30 минути на 180 степени.
- Шеќерот ставете го во блендер и изблендирајте го за да направите кафеав шеќер во прав.
- Потоа во блендерот додајте 1 чаша какао, путерот, 1 кафеба лажичка екстракт од ванила и пола чаша бадемово млеко. Убаво блендирајте додека не добиете густ чоколаден крем.
- Тестата извадете ги од печење и оставете ги да се оладат.
- Врз едното тесто ставете од филот, потоа ставете го другото тесто и целата торта премачкајте за со филот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во