Рецепти
Меко чоко чудо Ана Ристеска

Неодоливо мека и вкусна чоколадна торта која е прелесна за подготовка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3/4 Чаша)

Какао(2 Чаши)

Прашок за печиво(1 Супена лажица)

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Јаворов сируп(1 Чаша)

Бадемово млеко(2 Чаши)

Кафеав шеќер(1 и пол Чаша)

Путер(1/3 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Ставете ги брашното, 1 чаша какако, прашокот за печење, 1 кафена лажица ванилин екстракт, јаворовиот сируп и 1 и пол чаша бадемово млеко во блендер и убаво избленсирајте го тестото.
  2. Смесата поделета ја во две премачкани тави за печење и печете ги тестата 30 минути на 180 степени.
  3. Шеќерот ставете го во блендер и изблендирајте го за да направите кафеав шеќер во прав.
  4. Потоа во блендерот додајте 1 чаша какао, путерот, 1 кафеба лажичка екстракт од ванила и пола чаша бадемово млеко. Убаво блендирајте додека не добиете густ чоколаден крем.
  5. Тестата извадете ги од печење и оставете ги да се оладат.
  6. Врз едното тесто ставете од филот, потоа ставете го другото тесто и целата торта премачкајте за со филот.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: