Рецепти
Меко чоко чудо Ана Ристеска

Неодоливо мека и вкусна чоколадна торта која е прелесна за подготовка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3/4 Чаша)

Какао(2 Чаши)

Прашок за печиво(1 Супена лажица)

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Јаворов сируп(1 Чаша)

Бадемово млеко(2 Чаши)

Кафеав шеќер(1 и пол Чаша)

Путер(1/3 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Ставете ги брашното, 1 чаша какако, прашокот за печење, 1 кафена лажица ванилин екстракт, јаворовиот сируп и 1 и пол чаша бадемово млеко во блендер и убаво избленсирајте го тестото.
  2. Смесата поделета ја во две премачкани тави за печење и печете ги тестата 30 минути на 180 степени.
  3. Шеќерот ставете го во блендер и изблендирајте го за да направите кафеав шеќер во прав.
  4. Потоа во блендерот додајте 1 чаша какао, путерот, 1 кафеба лажичка екстракт од ванила и пола чаша бадемово млеко. Убаво блендирајте додека не добиете густ чоколаден крем.
  5. Тестата извадете ги од печење и оставете ги да се оладат.
  6. Врз едното тесто ставете од филот, потоа ставете го другото тесто и целата торта премачкајте за со филот.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: