Рецепти
Намаз од пире и ореви Ана Ѓорова

Одличен е за слави и слични пригоди како додаток со разни печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пире во прав(1 ќесичка )

Маргарин(100 Грама)

Ореви(200 Грама)

Вегета(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Мајонез(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода додајте ги вегетата и малку сол, па прашакот за пире. Мешајте со жица за матење и откако пирето ќе ја добие потребната густина тргнете го тенџерето од оган.
  2. Додајте го маргаринот и мешајте со жицата додека се растопи.
  3. Оревите сомелете ги во блендер и додајте ги во тенџерето.
  4. Додајте ги и мајонезот и сенфот во тенџерето и добро измешајте со жицата да се соединат состојките.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: