Рецепти
Намаз од пире и ореви Ана Ѓорова

Одличен е за слави и слични пригоди како додаток со разни печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пире во прав(1 ќесичка )

Маргарин(100 Грама)

Ореви(200 Грама)

Вегета(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Мајонез(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода додајте ги вегетата и малку сол, па прашакот за пире. Мешајте со жица за матење и откако пирето ќе ја добие потребната густина тргнете го тенџерето од оган.
  2. Додајте го маргаринот и мешајте со жицата додека се растопи.
  3. Оревите сомелете ги во блендер и додајте ги во тенџерето.
  4. Додајте ги и мајонезот и сенфот во тенџерето и добро измешајте со жицата да се соединат состојките.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: