Рецепти
Овесна каша со тиквички Ана Ѓорова

Започнете го денот со оваа овесна каша со тиквички што се подготвува лесно и брзо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(1/3 Чаша)

Бадемово млеко(или вода 1 чаша )

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Тиквичка(1/2 чаша рендана )

Чиа семе(2 Кафени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Сечкани ореви

Кафеав шеќер(2 Супени лажици)

Јаворов сируп

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во мало тенџере додајте го млекото (или вода), циметот и овесните снегулки. Ставете ги на рингла и варете ги на умерен оган со повремено мешање, околу 3 минути.
  2. Потоа додајте ги чиа семките и ренданите тиквички. Продолжете да мешате уште околу 4 минути додека да ја добиете посакуваната густина.
  3. Кога ќе се свари, тргнете од оган, додајте ја ванилата и шеќерот.
  4. Одозгора ставете сечкани ореви, сечкани банани и малку јаворов сируп или мед.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: