Рецепти
Пченкарни ќофтиња Ана Ѓорова

Вкусни и зачинети ќофтиња од пченка кои се одличен предлог за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченка(450 Грама)

Јајце(4 )

Лук(3 Чешниња)

Ѓумбир(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1/4 Кафена лажица)

Брашно(150 Грама)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пченката изгмечете ја, а лукот и ѓумбирот ситно исечкајте ги.
  2. Во соодветен сад ставете ја пченката, па додајте го ѓумбирот и лукот.
  3. Настрана изматете ги јајцата, па измешајте ги со пченката.
  4. Потоа додајте ги зачините и печивото. На крајот додајте го брашното и добро промешајте.
  5. Со лажица вадете од смесата и пржете на врело масло. Готовите ќофтиња служете ги со варен ориз и со чили сос.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: