Рецепти
Печен карфиол со сладок компир Ана Ѓорова

Едноставно печено јадење од зачинет зеленчук што може да биде гарнир или лесен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Главица)

Сладок компир(1 )

Кромид(1 Главица)

Масло(4 Супени лажици)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Буковец(2 Кафени лажици)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 190°C.
  2. Слаткиот компир исечете го на крупни парчиња, карфиолот исчистете го од листовите и крупно исечете го, а кромидот исто така исечете го на крупни парчиња.
  3. Зеленчукот ставете го во намастено тавче и одозгора наросете го со зачините и попрскајте со масло.
  4. Печете го во загреаната рерна 30-35 минути додека компирите омекнат.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: