Рецепти
Пикантен ориз со лук Ана Ѓорова

Ориз со чили пиперка, лук и ароматични билки кој се подготвува на брз и едноставен начин, а може да го комбинирате со месо, риба или зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Ставете го оризот да се вари во посолена и зовриена вода 15 минути.
  2. Загрејте 5-6 лажици масло во една тава, додајте 2 цели неизлупени и едно излупено чешне лук, исечено на половина.
  3. Исчистете ја пиперката и исечете ја на тенки ленти. Додајте ги лентите во тавата и намалете го огнот за да не зарумени лукот.
  4. Измијте ги доматите, исчистете ги од семките и исечете ги на коцки. Исечкајте ги и ароматичните тревки.
  5. Исцедете го оризот (оставете настрана 2-3 лажици од водата) и префрлете го во тавата со сосот.
  6. Додајте ги и доматите, па пржете ги кратко време. Доколку е потребно полијте го оризот со малку вода.
  7. Тргнете од оган, посипете го оризот со тревките и сервирајте го.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: