Рецепти
Пита со црвен кромид Ана Ѓорова

Лесна и вкусна пита за предјадење или вечера. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(200 Грама)

Квасец(10 Грама)

Црвен кромид(300 Грама)

Чедар сирење(или кашкавал 200 грама )

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Растопете ја коцката квасец со малку млака вода.
  2. Во сад ставете го брашното, додајте сол, квасецот и убаво замесете ја смесата додавајќи вода по потреба за да замесите меко тесто.
  3. Тестото ставете го на топло место, покријте го со крпа и оставете го да стасува околу 1 час.
  4. Во меѓувреме излупете го кромидот, исечкајте го на парчиња и пржете го малку во тава колку да омекне.
  5. Кога ќе стаса тестото, растегнете го во намастена тава, одозгора изрендајте го чедар сирењето (или кашкавал) и распоредете го кромидот.
  6. Печете ја питата во претходно загреана рерна на 200 степени околу 20-30 минути.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: