Рецепти

Полнета келераба (хроно)
Келерабата е здрава намирница која го зајакнува имунитетот, а во овој рецепт Ви ја претставуваме полнета со печурки, праз, кромид и лук, како одлична комбинација за вкусна вечера или ручек.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кромид(1 Главица)
Праз(1/2 )
Лук(1 Чешне)
Свежи шампињони(500 Грама)
Магдонос(1 Китка)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Излупете ги келерабите, отсечете им го врвот и внимателно издлабете ги. Варете ги во солена вода 10-15 минути, колку да омекнат.
- Пржете ги ситно сечканиот кромид и праз во малку масло. Додајте ги печурките исечкани на листови и издлабената средина од келерабите. Зачинете со сол, бибер и сечкан магдонос и динстајте додека не испари вишокот течност.
- Наредете ги келерабите во намастен плех и наполнете ги со приготвената смеса. Прелијте ги со малку масло и вода и печете 15-20 минути во рерна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во