Рецепти
Полнета келераба (хроно) Ана Ѓорова

Келерабата е здрава намирница која го зајакнува имунитетот, а во овој рецепт Ви ја претставуваме полнета со печурки, праз, кромид и лук, како одлична комбинација за вкусна вечера или ручек.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Излупете ги келерабите, отсечете им го врвот и внимателно издлабете ги. Варете ги во солена вода 10-15 минути, колку да омекнат.
  2. Пржете ги ситно сечканиот кромид и праз во малку масло. Додајте ги печурките исечкани на листови и издлабената средина од келерабите. Зачинете со сол, бибер и сечкан магдонос и динстајте додека не испари вишокот течност.
  3. Наредете ги келерабите во намастен плех и наполнете ги со приготвената смеса. Прелијте ги со малку масло и вода и печете 15-20 минути во рерна.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: