Рецепти
Полнета келераба (хроно) Ана Ѓорова

Келерабата е здрава намирница која го зајакнува имунитетот, а во овој рецепт Ви ја претставуваме полнета со печурки, праз, кромид и лук, како одлична комбинација за вкусна вечера или ручек.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Излупете ги келерабите, отсечете им го врвот и внимателно издлабете ги. Варете ги во солена вода 10-15 минути, колку да омекнат.
  2. Пржете ги ситно сечканиот кромид и праз во малку масло. Додајте ги печурките исечкани на листови и издлабената средина од келерабите. Зачинете со сол, бибер и сечкан магдонос и динстајте додека не испари вишокот течност.
  3. Наредете ги келерабите во намастен плех и наполнете ги со приготвената смеса. Прелијте ги со малку масло и вода и печете 15-20 минути во рерна.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: