Рецепти
Полнети печурки
Вегетаријански рецепт кој може да го послужите како гарнир или како ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Вргањ (печурка)(450 Грама)
Бел лук, излупен и згмечен(2 Главици)
Кромид(1 Главица)
Црвена бабура(1 )
Домат(4 )
Рендан пармезан(1/4 Чаша)
Босилек(1 Супена лажица)
Маслиново масло(2 Супени лажици)
Лебни трошки(1/4 Чаша)
Моцарела сирење(3/4 Чаши)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Загрејте ја рерната на максимум.
- Пропржете ги во маслиново масло лукот, исечканата бабура и исечканиот кромид неколку минути, па додајте ги доматите и гответе 2-3 минути. Ставете сол и бибер по желба и оставете ја смесата на страна малку да се олади.
- Исечкајте ја моцарелата и босилекот на ситно и додајте ги во смесата.
- Отстранете ги дршките од печурките. Свежите печурки ставете ги врз намрсена хартија за печење во тава и ставете им малку масло, па додајте ја смесата со зеленчукот и моцарелата. Одозгора наросете со пармезан и лебни трошки и ставете да се пече околу 20тина минути, па послужете ги топли.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во