Рецепти
Полнети печурки Ана Ѓорова

Вегетаријански рецепт кој може да го послужите како гарнир или како ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вргањ (печурка)(450 Грама)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Главици)

Кромид(1 Главица)

Црвена бабура(1 )

Домат(4 )

Рендан пармезан(1/4 Чаша)

Босилек(1 Супена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Лебни трошки(1/4 Чаша)

Моцарела сирење(3/4 Чаши)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Загрејте ја рерната на максимум.
  2. Пропржете ги во маслиново масло лукот, исечканата бабура и исечканиот кромид неколку минути, па додајте ги доматите и гответе 2-3 минути. Ставете сол и бибер по желба и оставете ја смесата на страна малку да се олади.
  3. Исечкајте ја моцарелата и босилекот на ситно и додајте ги во смесата.
  4. Отстранете ги дршките од печурките. Свежите печурки ставете ги врз намрсена хартија за печење во тава и ставете им малку масло, па додајте ја смесата со зеленчукот и моцарелата. Одозгора наросете со пармезан и лебни трошки и ставете да се пече околу 20тина минути, па послужете ги топли.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: