Рецепти
Полнети печурки Ана Ѓорова

Вегетаријански рецепт кој може да го послужите како гарнир или како ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вргањ (печурка)(450 Грама)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Главици)

Кромид(1 Главица)

Црвена бабура(1 )

Домат(4 )

Рендан пармезан(1/4 Чаша)

Босилек(1 Супена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Лебни трошки(1/4 Чаша)

Моцарела сирење(3/4 Чаши)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Загрејте ја рерната на максимум.
  2. Пропржете ги во маслиново масло лукот, исечканата бабура и исечканиот кромид неколку минути, па додајте ги доматите и гответе 2-3 минути. Ставете сол и бибер по желба и оставете ја смесата на страна малку да се олади.
  3. Исечкајте ја моцарелата и босилекот на ситно и додајте ги во смесата.
  4. Отстранете ги дршките од печурките. Свежите печурки ставете ги врз намрсена хартија за печење во тава и ставете им малку масло, па додајте ја смесата со зеленчукот и моцарелата. Одозгора наросете со пармезан и лебни трошки и ставете да се пече околу 20тина минути, па послужете ги топли.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: