Рецепти
Полнети печурки со лук и магдонос Ана Ѓорова

Одлични за предјадење на трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(200 Грама)

Магдонос(1/2 Китка)

Лук(1-2 Чешниња)

Маслиново масло(1-2 Супени лажици)

Путер

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Шампињоните издлабете ги за полнење и наредете ги во плех врз хартија за печење.
  2. Рачките од издлабените шампињони ситно исечкајте ги, па ситно исечкајте ги и лукот и магдоносот.
  3. Измешајте ги со путерот и маслиновото масло, посолете и пропржете ги кратко во тава колку да пуштат мирис.
  4. Потоа со смесата наполнете ги шампињоните и печете ги додека омекнат и добијат убава боја.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: