Рецепти
Полнети пиперки со зеленчук (посно) Ана Ѓорова

Полнети пиперки со ориз, грашак и моркови во вкусен доматен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Мед(1 Кафена лажица)

Морков(2 )

Грашок(мала конзерва )

Ориз(250 Грама)

Доматен сос(2 Децилитри)

Коцка за супа од зеленчук(1 )

Кечап(3 Супени лажици)

Црвена пиперка(5-6 )

Домат(2 )

Вода(1 Чаша)

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Супена лажица)

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Кромидот ситно го сечкаме. Го пржиме во тавче со масло.
  2. Лукот го сечкаме и него го додаваме во кромидот. Го додаваме и медот. Пржиме уште малку.
  3. Морковите ги сечкаме. Во кромидот и лукот ги додаваме сечканите моркови, грашакот и оризот. Пржиме уште 10 минути.
  4. Додаваме 1 чаша доматен сос, зеленчукова коцка и кечап. Се остава да испари течноста.
  5. Се полнат пиперките. Се затвораат со мало парче домат. Остатокот од смесата се става на дното на огноотпорен сад, а околу се редат полнетите пиперки.
  6. Сечкаме и 1 домат, го ставаме околу пиперките. Во садот додаваме вода и 1 чаша доматен сос. Посипуваме со мешан зачин и со бибер.
  7. Вака наполнетите пиперки ги печеме на 180°C околу 1 час, потоа ги послужуваме.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: