Рецепти
Посни полнети пиперки Ана Ѓорова

Полнети пиперки со грав за посен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(1/2 Килограм)

Масло(5 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Зелена пиперка(8 може и црвени пиперки или зелени од туршија )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Гравот се вари како за тавче-гравче (со помалку вода).
  2. Во тава се става масло, се пропржува кромидот и се додава црвен пипер.
  3. Потоа се меша со гравот и се зачинува по вкус со сол и вегета.
  4. Се земаат пиперките од туршија (може и обични пиперки, но повкусно е од туршија), се чистат од рачките и од семето и се полнат со грав.
  5. Пиперките се редат во плех и се поливаат со преостанатата течност во која се варел гравот. Се печат 20 минути во загреана рерна.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: