Рецепти
Посни полнети пиперки Ана Ѓорова

Полнети пиперки со грав за посен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(1/2 Килограм)

Масло(5 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Зелена пиперка(8 може и црвени пиперки или зелени од туршија )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Гравот се вари како за тавче-гравче (со помалку вода).
  2. Во тава се става масло, се пропржува кромидот и се додава црвен пипер.
  3. Потоа се меша со гравот и се зачинува по вкус со сол и вегета.
  4. Се земаат пиперките од туршија (може и обични пиперки, но повкусно е од туршија), се чистат од рачките и од семето и се полнат со грав.
  5. Пиперките се редат во плех и се поливаат со преостанатата течност во која се варел гравот. Се печат 20 минути во загреана рерна.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: