Рецепти
Посни полнети пиперки
Полнети пиперки со грав за посен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Грав(1/2 Килограм)
Масло(5 Супени лажици)
Кромид(1 Главица)
Црвен пипер(1 Супена лажица)
Зелена пиперка(8 може и црвени пиперки или зелени од туршија )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Гравот се вари како за тавче-гравче (со помалку вода).
- Во тава се става масло, се пропржува кромидот и се додава црвен пипер.
- Потоа се меша со гравот и се зачинува по вкус со сол и вегета.
- Се земаат пиперките од туршија (може и обични пиперки, но повкусно е од туршија), се чистат од рачките и од семето и се полнат со грав.
- Пиперките се редат во плех и се поливаат со преостанатата течност во која се варел гравот. Се печат 20 минути во загреана рерна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во