Рецепти
Салата од келераба и јаболка Ана Ѓорова

Свежа салата од келераба, јаболки, краставица и павлака – здрав микс на вкусни состојки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Келерабата и јаболките изрендајте ги, краставиците исечкајте ги на крукчиња, а лукот и нането ситно исечкајте ги.
  2. Во подлабок сад соединете ги келерабата, јаболката, павлаката, оцетот, лукот и нането.
  3. Потоа посолете ги, ставете бибер по вкус и сè заедно измешајте со дрвена лажица.
  4. Салатата оставете ја во фрижидер добро да се излади, па сервирајте за јадење.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: