Рецепти
Соленки со семки Ана Ѓорова

Брзи, домашни грицки со семки од сончоглед и сусам кои се одлични за ненајавените гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сусам(200 Грама)

Сончоглед(200 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Пиво(330 Милилитри)

Масло(330 Милилитри)

Брашно(по потреба за да се замеси тесто )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сите состојки се мешаат во сад, се додава брашно по потреба за да се замеси убаво тесто.
  2. Потоа се расукува кора, се сече на ленти и една по една се ставаат во намастен плех.
  3. Соленките се печат на умерена температура додека да добијат убава боја.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: