Рецепти
Сос со бадеми Ана Ѓорова

Одлично оди со тестенини и потпечени лепчиња

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж босилек(1 Китка)

Бадеми(60 Грама)

Домат(200 Грама)

Лук(1 Чешне)

Пекорино кашкавал(50 Грама)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Доматите варете ги во тенџере со вода неколку минути, колку малку да омекнат.
  2. Потоа оставете да се изладат, излупете ги и извадете им ги семките.
  3. Во блендер ставете ги босилекот, чешнето лук и маслото и изблендирате додека добиете хомогена смеса.
  4. Додајте ги бадемите и уште еднаш кратко изблендирајте.
  5. На крајот додајте ги доматите, кашкавалот и зачинете со сол и бибер, па уште еднаш кратко изблендирајте за да добиете кремаст сос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: