Рецепти
Супа од леќа со морков Ана Ристеска

Лесна и вкусна вегетаријанска супа

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леќа(200 Грама)

Кромид(2 Главици)

Рендан морков(1 )

Лук(1 Чешне)

Маргарин(30 Грама)

Кисела павлака(1 Децилитар)

Копар(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Леќата оставете ја во вода да набабри преку ноќ.
  2. Кромидот исечкајте го, морковот изрендајте го и динстајте ги на загреано масло. Потоа додајте ја исцедената леќа, целото чешне лук и китката копар.
  3. Налејте литар и пол вода, додајте сол и црн пипер и варете го околу 1 час додека не омекне леќата.
  4. Извадете го копарот и лукот, додајте кисела павлака и послужете ја супата.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: