Рецепти
Супа од леќа со морков Ана Ристеска

Лесна и вкусна вегетаријанска супа

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леќа(200 Грама)

Кромид(2 Главици)

Рендан морков(1 )

Лук(1 Чешне)

Маргарин(30 Грама)

Кисела павлака(1 Децилитар)

Копар(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Леќата оставете ја во вода да набабри преку ноќ.
  2. Кромидот исечкајте го, морковот изрендајте го и динстајте ги на загреано масло. Потоа додајте ја исцедената леќа, целото чешне лук и китката копар.
  3. Налејте литар и пол вода, додајте сол и црн пипер и варете го околу 1 час додека не омекне леќата.
  4. Извадете го копарот и лукот, додајте кисела павлака и послужете ја супата.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: