Рецепти
Супа од леќа со морков
Лесна и вкусна вегетаријанска супа
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леќа(200 Грама)
Кромид(2 Главици)
Рендан морков(1 )
Лук(1 Чешне)
Маргарин(30 Грама)
Кисела павлака(1 Децилитар)
Копар(1 Китка)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути
- Леќата оставете ја во вода да набабри преку ноќ.
- Кромидот исечкајте го, морковот изрендајте го и динстајте ги на загреано масло. Потоа додајте ја исцедената леќа, целото чешне лук и китката копар.
- Налејте литар и пол вода, додајте сол и црн пипер и варете го околу 1 час додека не омекне леќата.
- Извадете го копарот и лукот, додајте кисела павлака и послужете ја супата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во