Рецепти
Варило од кељ Ана Ѓорова

Лесно и вкусно вариво од кељ

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кељ(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Масло(1 филџан )

Брашно(1 Супена лажица)

Лук(3 Чешниња)

Црвен пипер

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Исчистете го и измијте го кељот. Исечете ја главицата на четири дела, обарете ја кратко и исцедете ја.
  2. Загрејте го маслото, додајте го исечканиот кромид и лук и пропржете ги.
  3. Потоа додајте лажица брашно, па сè пропржете.
  4. На крајот додајте го црвениот пипер и исцедениот кељ.
  5. Измешајте ги, полијте ги со супата, зачинете ги со сол и бибер и варете 15-тина минути.
  6. Кељот може да го полиете и со водата во која го варевте, така што не мора да имате супа.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: