Рецепти
Варило од кељ Ана Ѓорова

Лесно и вкусно вариво од кељ

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кељ(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Масло(1 филџан )

Брашно(1 Супена лажица)

Лук(3 Чешниња)

Црвен пипер

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Исчистете го и измијте го кељот. Исечете ја главицата на четири дела, обарете ја кратко и исцедете ја.
  2. Загрејте го маслото, додајте го исечканиот кромид и лук и пропржете ги.
  3. Потоа додајте лажица брашно, па сè пропржете.
  4. На крајот додајте го црвениот пипер и исцедениот кељ.
  5. Измешајте ги, полијте ги со супата, зачинете ги со сол и бибер и варете 15-тина минути.
  6. Кељот може да го полиете и со водата во која го варевте, така што не мора да имате супа.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: