Рецепти
Варило од кељ
Лесно и вкусно вариво од кељ
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кељ(1 Килограм)
Кромид(1 Главица)
Масло(1 филџан )
Брашно(1 Супена лажица)
Лук(3 Чешниња)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Исчистете го и измијте го кељот. Исечете ја главицата на четири дела, обарете ја кратко и исцедете ја.
- Загрејте го маслото, додајте го исечканиот кромид и лук и пропржете ги.
- Потоа додајте лажица брашно, па сè пропржете.
- На крајот додајте го црвениот пипер и исцедениот кељ.
- Измешајте ги, полијте ги со супата, зачинете ги со сол и бибер и варете 15-тина минути.
- Кељот може да го полиете и со водата во која го варевте, така што не мора да имате супа.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во