Рецепти
Вегански бургери од леќа Ана Ѓорова

Вегански ручек кој оди со чаша ладно пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Ставете ја сварената леќа во длабок сад и испасирајте ја со вилушка.
  2. Во садот додајте го ситно исечканиот кромид, изренданиот морков, ситно исечканите чешниња лук и исечканите пиперки исто така исечкани на многу ситно. Додајте ги зачините по вкус.
  3. Потоа полека додавајте лебни трошки во смесата за да формирате плескавици. Смесата треба да биде густа.
  4. Од готовата смеса формирајте плескавици и ставете ги во фрижидер да се стегнат околу половина час.
  5. Потоа наредете ги во тепсија обложена со хартија за печење, попрскајте ги со малку масло и печете ги во загреана рерна на 200°C, околу 20 минути. Однадвор треба да фатат коричка, а одвнатре да се помалку меки.
  6. Сервирајте ги во бургер лепче со додатоци по желба. Може да додадете кисели краставички, марула, кромид и домати и да изрендате кашкавал, па да ги послужите со пржен помфрит.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: