Рецепти
Вегански бургери од леќа Ана Ѓорова

Вегански ручек кој оди со чаша ладно пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Ставете ја сварената леќа во длабок сад и испасирајте ја со вилушка.
  2. Во садот додајте го ситно исечканиот кромид, изренданиот морков, ситно исечканите чешниња лук и исечканите пиперки исто така исечкани на многу ситно. Додајте ги зачините по вкус.
  3. Потоа полека додавајте лебни трошки во смесата за да формирате плескавици. Смесата треба да биде густа.
  4. Од готовата смеса формирајте плескавици и ставете ги во фрижидер да се стегнат околу половина час.
  5. Потоа наредете ги во тепсија обложена со хартија за печење, попрскајте ги со малку масло и печете ги во загреана рерна на 200°C, околу 20 минути. Однадвор треба да фатат коричка, а одвнатре да се помалку меки.
  6. Сервирајте ги во бургер лепче со додатоци по желба. Може да додадете кисели краставички, марула, кромид и домати и да изрендате кашкавал, па да ги послужите со пржен помфрит.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: