Рецепти
Вегетаријански лазањи Ана Ѓорова

За љубителите на лазањи: овој пат испробајте ги со зеленчук наместо со месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лазањи-готови(1 Пакување)

Тиквичка(1 )

Модар патлиџан(1 )

Домат(3 )

Доматен сос(1 Пакување)

Сирење(150 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Рендан пармезан(3-4 Кафени лажици)

Зелени маслинки(без семка 15 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Тиквичката и модриот патлиџан исечете ги на тенки кругови и кратко испечете ги во рерна.
  2. Тавата за печење премачкајте ја со масло и наредете ги круговите зеленчук.
  3. Одозгора премачкајте ги со маслиново масло, посолете и ставете во рерна на 180°C да се печат 10-тина минути колку да омекнат.
  4. Во друг сад исечкајте 2 домати на коцки и додајте ги во доматниот сос, мешајте и посолете.
  5. Секоја кора од лазањите премачкајте ја со маслиново масло и со песто сос.
  6. Потоа наредете половина од круговите од тиквичка и модар патлиџан, врз нив додајте 1/3 од мешавината доматен сос и сечкани домати.
  7. Наредете половина од сечканите маслинки, коцките сирење и половина од ренданиот кашкавал.
  8. Наредете 3 нови парчиња лазањи и повторете ја постапката и врз вториот ред.
  9. Лазањите премачкајте ги со маслиново масло и со песто сос, па ставете 3 парчиња лазањи.
  10. На последниот слој издрендајте кашкавал, пармезан, посипете со маслѝиново масло, доматен сос и наредете кругови тиквички и домати.
  11. Печете 15 минути во рерна на 200°C, потоа тавата покријте ја со алуминиумска фолија и продолжете да печете уште околу 30-40 минути.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: