Рецепти
Зеленчуков омлет Ана Ѓорова

Омлет со варени компири, црвени пиперки, домати, магдонос и црн лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Црн лук(1 Главица)

Црвена пиперка(1-2 )

Домат(2 )

Јајце(8 )

Свеж магдонос(1 Китка)

Путер(1 Супена лажица)

Масло(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Компирот сварете во тенџере со солена вода, излупете го и исечете го на кругови.
  2. Во тава стопете го путерот, додајте масло и пропржете го исечканиот црн лук и компирот. Додајте ја исечканата пиперка и домат и прелијте со изматените јајца и исечканиот магдонос.
  3. Посолете и откако јајцата ќе се стегнат, послужете го омлетот веднаш.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: