Рецепти
Чорба со пченка и домати Ана Ѓорова

Вкусна вегетаријанска рецепта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(700 Грама)

Кромид(1 Главица)

Целер(2 )

Вегета(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Брашно(1 Кафена лажица)

Масло(2 Кафени лажици)

Пченка(200 Грама)

Вода(1 Литар)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Доматите варете ги во солена вода со исечканиот кромид и со целерот.
  2. Кога состојките добро ќе се сварат испасирајте ги, додајте им малку брашно на пржено масло и налејте 1 литар топла вода.
  3. Кога сето ова ќе зоврие, додајте ја пченката во чорбата.
  4. Кога ќе омекнат зрната од пченка, чорбата може да се сервира.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: