Рецепти
Чорба со печурки Ана Ѓорова

Вкусно вегетаријанско предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(150 Грама)

Компир(2 )

Морков(3 )

Кромид(1 Главица)

Лук(малку )

Фиде(1 грст )

Коцка за супа од зеленчук(1 )

Брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Сол

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во тенџере со вода се ставаат печурките да провријат.
  2. Компирите, лукот, кромидот и морковите се сечкаат на парчиња и се додаваат во тенџерето со зовриените печурки. Се варат заедно 45 минути.
  3. Потоа се додава фидето заедно со коцката за супа и се остава да врие уште 10 минути.
  4. На рингла во тава се загрева масло и се пропржува 1 лажица брашно. Откако ќе се испржи, се трга тавата од оган и се додава 1 лажица црвен пипер и се меша.
  5. Испрженото брашно се додава во тенџерето со чорбата и се остава да врие уште 5 минути. Се зачинува со сол и вегета по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: