Рецепти
Домашен крем од кикирики
Интересен рецепт за љубителите на кикирики
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Кикириките (лупени) се печат во рерна на 150-200 степени околу 1 час додека да добијат златна боја.
- Потоа се ставаат во блендер и се мелат. Кикириките треба да бидат како да се истопени, убаво изблендирани, затоа ви треба блендер во исправна состојба (со капак).
- Во оваа смеса додајте ги таанот и кокосовото масло, па повторно изблендирајте.
- Кремот сервирајте го по желба со грисини, тенко исечени парчиња леб или како додаток по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во