Рецепти
Домашен крем од кикирики Ана Ѓорова

Интересен рецепт за љубителите на кикирики

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кикирики(400 Грама)

Таан од сусам(2 Супени лажици)

Кокосово масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кикириките (лупени) се печат во рерна на 150-200 степени околу 1 час додека да добијат златна боја.
  2. Потоа се ставаат во блендер и се мелат. Кикириките треба да бидат како да се истопени, убаво изблендирани, затоа ви треба блендер во исправна состојба (со капак).
  3. Во оваа смеса додајте ги таанот и кокосовото масло, па повторно изблендирајте.
  4. Кремот сервирајте го по желба со грисини, тенко исечени парчиња леб или како додаток по желба.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: