Рецепти
Интегрални овесни колачи Ана Ѓорова

Со малку состојки и за кратко време подгответе домашни колачи богати со растителни влакна, без масти што се одлични за појадок со чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути + 1 час за тестото

  1. Во сад ставете го маргаринот со шеќерот и солта и со миксер пенасто изматете ги.
  2. Додајте го интегралното брашно, овесните снегулки и сода бикарбоната, па измешајте и замесете хомогена смеса.
  3. Тестото формирајте го во топка, обвиткајте ја со проѕирна хартија и оставете ја во фрижидер 30 минути.
  4. Потоа ставете го тестото врз малку набрашнета површина и расукајте го не многу тенко.
  5. Со чаша или форми по желба вадете колачи.
  6. Распоредете ги во плех врз хартија за печење и оставете ги во фрижидер уште 30 минути.
  7. Потоа печете ги во веќе загреана рерна на 200 степени околу 12 минути.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: