Рецепти
Јуфки со брокула
Вегетаријанско и лесно јадење од јуфки во сос од брокула и слатка павлака
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јуфки(200 Грама)
Брокула(500 Грама)
Слатка павлака(350 Милилитри)
Рендан кашкавал(50-100 Грама)
Лук(2 Чешниња)
Маслиново масло(2 Супени лажици)
Путер(1 Супена лажица)
Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
Вегета(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Слатката павлака измешајте ја со зачините, изренданиот кашкавал и лимоновиот сок. Ставете ги во тенџере на оган и варете ги колку што е потребно за да се стопи кашкавалот.
- Брокулата измијте ја, исечкајте ја и варете ја кратко во солена вода.
- Загрејте маслиново масло и путер и тргнете настрана кога путерот ќе се стопи.
- Потоа додајте ја брокулата, исечканиот лук, сварените јуфки и претходно приготвениот сос. Измешајте за да добиете хомогена смеса и на крајот додајте сол и бибер по желба.
- Послужете го јадењето топло, а одозгора ставете го остатокот од ренданото сирење.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во