Рецепти
Јуфки со брокула Ана Ѓорова

Вегетаријанско и лесно јадење од јуфки во сос од брокула и слатка павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(200 Грама)

Брокула(500 Грама)

Слатка павлака(350 Милилитри)

Рендан кашкавал(50-100 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Путер(1 Супена лажица)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Слатката павлака измешајте ја со зачините, изренданиот кашкавал и лимоновиот сок. Ставете ги во тенџере на оган и варете ги колку што е потребно за да се стопи кашкавалот.
  2. Брокулата измијте ја, исечкајте ја и варете ја кратко во солена вода.
  3. Загрејте маслиново масло и путер и тргнете настрана кога путерот ќе се стопи.
  4. Потоа додајте ја брокулата, исечканиот лук, сварените јуфки и претходно приготвениот сос. Измешајте за да добиете хомогена смеса и на крајот додајте сол и бибер по желба.
  5. Послужете го јадењето топло, а одозгора ставете го остатокот од ренданото сирење.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: