Рецепти
Манџа со сладок компир и грашак (посно) Ана Ѓорова

Истиот рецепт може да го приготвите и со обичен компир по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сладок компир(700 Грама)

Грашок(200 грама, замрзнат )

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Масло(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Ѓумбир(1 Супена лажица)

Чили пиперка(1 )

Коријандер(2 Кафени лажици)

Ким(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исечканиот кромид, лук, ѓумбир и луто пиперче пржете ги на загреано масло 2-3 минути или додека кромидот стане стаклест.
  2. Додајте ги коријандерот и кимот, па пржете ги уште една минута со постојано мешање.
  3. Додајте ги компирите исечкани на коцки, полијте ги со 500 мл вода и со лимонов сол, поклопете го тенџерето со капак и динстајте 10-15 минути или додека омекнат. Повремено промешувајте ги.
  4. Додајте го одмрзнатиот грашак и пржете го 5 минути. Сервирајте го јадењето топло.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: