Рецепти
Манџа со сладок компир и грашак (посно) Ана Ѓорова

Истиот рецепт може да го приготвите и со обичен компир по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сладок компир(700 Грама)

Грашок(200 грама, замрзнат )

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Масло(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Ѓумбир(1 Супена лажица)

Чили пиперка(1 )

Коријандер(2 Кафени лажици)

Ким(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исечканиот кромид, лук, ѓумбир и луто пиперче пржете ги на загреано масло 2-3 минути или додека кромидот стане стаклест.
  2. Додајте ги коријандерот и кимот, па пржете ги уште една минута со постојано мешање.
  3. Додајте ги компирите исечкани на коцки, полијте ги со 500 мл вода и со лимонов сол, поклопете го тенџерето со капак и динстајте 10-15 минути или додека омекнат. Повремено промешувајте ги.
  4. Додајте го одмрзнатиот грашак и пржете го 5 минути. Сервирајте го јадењето топло.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: