Рецепти
Намаз од модар патлиџан Ана Ѓорова

Погоден за сендвичи, тостови или тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(700 Грама)

Јајце(4 )

Лук(4 Чешниња)

Лимон(1 )

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Жалфија(2 Листови)

Мајчина душичка(1 Гранче)

Маслиново масло(1 Децилитар)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Модрите патлиџани испечете ги, а потоа излупете ги и исечкајте ги на крупни парчиња.
  2. Во сад ставете го испасираниот лук, сокот од лимон, сечканиот магдонос, жалфијата, мајчината душичка и печените модри патлиџани и полека мешајте ги со миксер.
  3. Во смесата додека мешате, постепено додавајте маслиново масло, сол и црн пипер и мешајте сè додека не добиете смеса како мајонез.
  4. На крај кремот наросете го со сечкан магдонос и промешајте со лажица.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: