Рецепти
Намаз од модар патлиџан Ана Ѓорова

Погоден за сендвичи, тостови или тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(700 Грама)

Јајце(4 )

Лук(4 Чешниња)

Лимон(1 )

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Жалфија(2 Листови)

Мајчина душичка(1 Гранче)

Маслиново масло(1 Децилитар)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Модрите патлиџани испечете ги, а потоа излупете ги и исечкајте ги на крупни парчиња.
  2. Во сад ставете го испасираниот лук, сокот од лимон, сечканиот магдонос, жалфијата, мајчината душичка и печените модри патлиџани и полека мешајте ги со миксер.
  3. Во смесата додека мешате, постепено додавајте маслиново масло, сол и црн пипер и мешајте сè додека не добиете смеса како мајонез.
  4. На крај кремот наросете го со сечкан магдонос и промешајте со лажица.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: