Рецепти
Намаз од модар патлиџан Ана Ѓорова

Погоден за сендвичи, тостови или тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(700 Грама)

Јајце(4 )

Лук(4 Чешниња)

Лимон(1 )

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Жалфија(2 Листови)

Мајчина душичка(1 Гранче)

Маслиново масло(1 Децилитар)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Модрите патлиџани испечете ги, а потоа излупете ги и исечкајте ги на крупни парчиња.
  2. Во сад ставете го испасираниот лук, сокот од лимон, сечканиот магдонос, жалфијата, мајчината душичка и печените модри патлиџани и полека мешајте ги со миксер.
  3. Во смесата додека мешате, постепено додавајте маслиново масло, сол и црн пипер и мешајте сè додека не добиете смеса како мајонез.
  4. На крај кремот наросете го со сечкан магдонос и промешајте со лажица.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: