Рецепти
Ориз со зелен сос Ана Ѓорова

На овој начин оризот е многу вкусен, а може да го подготвите како гарнир со главното јадење или за лесна вечера со варен зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(320 Грама)

Тиквичка(2 )

Спанаќ(1 грст )

Босилек(15 Листови)

Овчо сирење(50 Грама)

Масло(6 Супени лажици)

Лук(1/2 Чешне)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Излупете ги тиквичките, па сварете ги на пареа со спанаќот.
  2. Во блендер изблендирајте го босилекот со зеленчикот, ренданото сирење, сечканиот лук, биберот и 5 лажици масло додека добиете хомогена смеса.
  3. Сварете го оризот и исцедете го. Потоа полијте го со 1 лажица масло, ставете го на чинија и сервирајте го со подготвениот сос.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: