Рецепти
Палачинки со тиквички Ана Ѓорова

Послужете ги со павлака или кисело млеко за вкусна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Млеко(200 Милилитри)

Масло(20 Милилитри)

Брашно(180 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Тиквичка(1 од околу 200 грама )

Рендан кашкавал(30 Грама)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јајцата изматете ги со млекото и маслото, па додајте ги сувите состојки (брашното, печивото, солта и биберот) и мешајте со жица за матење да се соедини смесата и да нема грутки.
  2. Тиквичките измијте ги и изрендајте ги, па додајте ги во смесата. Може да додадете во смесата и рендан кашкавал, листови сечкано нане, но и не мора.
  3. Од смесата пржете во тава палачинки од двете страни на вообичаен начин.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: