Рецепти
Палачинки со тиквички Ана Ѓорова

Послужете ги со павлака или кисело млеко за вкусна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Млеко(200 Милилитри)

Масло(20 Милилитри)

Брашно(180 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Тиквичка(1 од околу 200 грама )

Рендан кашкавал(30 Грама)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јајцата изматете ги со млекото и маслото, па додајте ги сувите состојки (брашното, печивото, солта и биберот) и мешајте со жица за матење да се соедини смесата и да нема грутки.
  2. Тиквичките измијте ги и изрендајте ги, па додајте ги во смесата. Може да додадете во смесата и рендан кашкавал, листови сечкано нане, но и не мора.
  3. Од смесата пржете во тава палачинки од двете страни на вообичаен начин.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: