Рецепти
Пикантен колач со сирење и јајца
Интересен пикантен ручек без месо во форма на торта
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Путер(100 Грама)
Брашно(200 Грама)
Мелени лешници(50 Грама)
Оцет(1 Супена лажица)
Свежи шампињони(100 Грама)
Лук(2 Чешниња)
Масло(2 Супени лажици)
Јајце(6 )
Павлака(200 Милилитри)
Рендан пармезан(250 Грама)
Овчо сирење(250 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути
- Путерот исечете го на парчиња и ставете го на работната површина. Врз него ставете брашно, сол и лешници. Додајте го оцетот и малку вода и замесете тесто.
- Завиткајте го во фолија и оставете го да мирува околу 30 минути. Потоа расукајте го и ставете го во тава со дијаметар од 26 цм, која претходно сте ја намастиле и набрашниле. Избоцкајте го тестото со вилушка.
- Исчистете ги шампињоните и исечкајте ги на коцки.
- Исечкајте го лукот и пржете го на загреаното масло. Додајте ги исечканите шампињони и со мешање пржете ги 5 минути.
- Меко сварете ги јајцата.
- Во еден сад измешајте ги павлаката, останатите јајца, мешавината со печурки, солта и биберот. Додајте ги двата вида сирење, па смесата распоредете ја преку тестото.
- Излупете ги сварените јајца, преполовете ги и стевете ги врз смесата. Печете го колачот на 225 степени 30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во