Рецепти
Пикантен колач со сирење и јајца Ана Ристеска

Интересен пикантен ручек без месо во форма на торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(100 Грама)

Брашно(200 Грама)

Сол

Мелени лешници(50 Грама)

Оцет(1 Супена лажица)

Свежи шампињони(100 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Масло(2 Супени лажици)

Јајце(6 )

Павлака(200 Милилитри)

Бибер

Рендан пармезан(250 Грама)

Овчо сирење(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Путерот исечете го на парчиња и ставете го на работната површина. Врз него ставете брашно, сол и лешници. Додајте го оцетот и малку вода и замесете тесто.
  2. Завиткајте го во фолија и оставете го да мирува околу 30 минути. Потоа расукајте го и ставете го во тава со дијаметар од 26 цм, која претходно сте ја намастиле и набрашниле. Избоцкајте го тестото со вилушка.
  3. Исчистете ги шампињоните и исечкајте ги на коцки.
  4. Исечкајте го лукот и пржете го на загреаното масло. Додајте ги исечканите шампињони и со мешање пржете ги 5 минути.
  5. Меко сварете ги јајцата.
  6. Во еден сад измешајте ги павлаката, останатите јајца, мешавината со печурки, солта и биберот. Додајте ги двата вида сирење, па смесата распоредете ја преку тестото.
  7. Излупете ги сварените јајца, преполовете ги и стевете ги врз смесата. Печете го колачот на 225 степени 30 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: