Рецепти
Пикантен колач со сирење и јајца Ана Ристеска

Интересен пикантен ручек без месо во форма на торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(100 Грама)

Брашно(200 Грама)

Сол

Мелени лешници(50 Грама)

Оцет(1 Супена лажица)

Свежи шампињони(100 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Масло(2 Супени лажици)

Јајце(6 )

Павлака(200 Милилитри)

Бибер

Рендан пармезан(250 Грама)

Овчо сирење(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Путерот исечете го на парчиња и ставете го на работната површина. Врз него ставете брашно, сол и лешници. Додајте го оцетот и малку вода и замесете тесто.
  2. Завиткајте го во фолија и оставете го да мирува околу 30 минути. Потоа расукајте го и ставете го во тава со дијаметар од 26 цм, која претходно сте ја намастиле и набрашниле. Избоцкајте го тестото со вилушка.
  3. Исчистете ги шампињоните и исечкајте ги на коцки.
  4. Исечкајте го лукот и пржете го на загреаното масло. Додајте ги исечканите шампињони и со мешање пржете ги 5 минути.
  5. Меко сварете ги јајцата.
  6. Во еден сад измешајте ги павлаката, останатите јајца, мешавината со печурки, солта и биберот. Додајте ги двата вида сирење, па смесата распоредете ја преку тестото.
  7. Излупете ги сварените јајца, преполовете ги и стевете ги врз смесата. Печете го колачот на 225 степени 30 минути.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: