Рецепти
Пикантен намаз со модри патлиџани Ана Ѓорова

Нискокалоричен намаз од модри патлиџани за љубителите на пикантниот вкус. Одлично оди со потпечени лепчиња на скара.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(2 )

Магдонос(1/2 Китка)

Чили пиперка(1/2 )

Чили сос(малку )

Маслиново масло(1,5 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Босилек(5 Листови)

Лимон(1/2 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Модрите патлиџани измијте ги и исушете ги со крпа, преполовете ги и ставете ги во плех со хартија за печење (без да ги лупите). Печете ги додека убаво омекнат.
  2. Потоа излупете ги и испасирајте ги.
  3. Лукот, магдоносот, босилекот и пиперката ситно исечкајте ги и измешајте ги со модрите патлиџани.
  4. Намазот прелијте го со масло, лимонов сок, посолете го и по желба (доколку сакате поинтензивен лут вкус) додајте и табаско лут сос.
  5. Сервирајте го со печени лепчиња.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: