Рецепти
Пикантен намаз со модри патлиџани Ана Ѓорова

Нискокалоричен намаз од модри патлиџани за љубителите на пикантниот вкус. Одлично оди со потпечени лепчиња на скара.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(2 )

Магдонос(1/2 Китка)

Чили пиперка(1/2 )

Чили сос(малку )

Маслиново масло(1,5 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Босилек(5 Листови)

Лимон(1/2 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Модрите патлиџани измијте ги и исушете ги со крпа, преполовете ги и ставете ги во плех со хартија за печење (без да ги лупите). Печете ги додека убаво омекнат.
  2. Потоа излупете ги и испасирајте ги.
  3. Лукот, магдоносот, босилекот и пиперката ситно исечкајте ги и измешајте ги со модрите патлиџани.
  4. Намазот прелијте го со масло, лимонов сок, посолете го и по желба (доколку сакате поинтензивен лут вкус) додајте и табаско лут сос.
  5. Сервирајте го со печени лепчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: