Рецепти
Пикантен намаз со модри патлиџани Ана Ѓорова

Нискокалоричен намаз од модри патлиџани за љубителите на пикантниот вкус. Одлично оди со потпечени лепчиња на скара.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(2 )

Магдонос(1/2 Китка)

Чили пиперка(1/2 )

Чили сос(малку )

Маслиново масло(1,5 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Босилек(5 Листови)

Лимон(1/2 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Модрите патлиџани измијте ги и исушете ги со крпа, преполовете ги и ставете ги во плех со хартија за печење (без да ги лупите). Печете ги додека убаво омекнат.
  2. Потоа излупете ги и испасирајте ги.
  3. Лукот, магдоносот, босилекот и пиперката ситно исечкајте ги и измешајте ги со модрите патлиџани.
  4. Намазот прелијте го со масло, лимонов сок, посолете го и по желба (доколку сакате поинтензивен лут вкус) додајте и табаско лут сос.
  5. Сервирајте го со печени лепчиња.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: