Рецепти
Прокељ со сусам Ана Ѓорова

Варен прокељ со сусам, сенф и зачини кои му даваат одличен вкус и арома. Испробајте го како гарнир со ручекот или подгответе го за лесна вечера.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Прокељ(400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Сусам(1 Супена лажица)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Сенф(1 Кафена лажица)

Јаболков оцет(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Прокељот варете го 10-15 минути додека малку не омекне, но не го варете премногу.
  2. Потоа исцедете го од водата и префрлете го во тава на рингла. Во тавата додајте го маслото, чешнето лук и кромидот, претходно ситно исечкани.
  3. Зачинете со сол и бибер и гответе го 10-тина минути. На крај додајте ги сусамот, оцетот и сенфот, измешајте ги и послужете го прокељот.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: