Рецепти
Пролетна супа
Во овој рецепт може да комбинирате аспарагус, тиквички и ротквици
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кромид(2 Главици)
Масло(3 Супени лажици)
Бело вино(50 Милилитри)
Лук(2 Чешниња)
Морков(2 )
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Компир(2 )
Бистра зеленчукова супа(3 Чаши)
Ловоров лист(1 Лист)
Сушен темјан(1 Кафена лажица)
Грашок(1 Чаша)
Спанаќ(2 Чаши)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
Свеж магдонос(1 Китка)
Маслиново масло(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Сите зеленчуци исечкајте ги на еднакви парчиња.
- На загреано масло додајте го кромидот и оставете го да омекне малку.
- Потоа додајте го белото вино, оставете да испари, па додајте ги лукот и една лажичка црвен пипер.
- Ставете ги морковот и компирот и оставете да се динстаат 1-2 минути.
- Додајте ја супата од зеленчук.
- Додајте ги ситно сечканиот магдонос, еден ловоров лист и темјанот. Покријте со капак.
- Намалете ја температурата и оставете се да се вари околу 20 минути, додека не омекнат зеленчуците.
- На крај додајте ги грашокот и спанаќот. Оставете 3 минути да омекнат. Зачинете со сол и бибер по вкус.
- Сервирајте и попрскајте со ситно сечкан магдонос и една лажичка маслиново масло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во