Рецепти
Пролетна супа Ана Ристеска

Во овој рецепт може да комбинирате аспарагус, тиквички и ротквици

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(2 Главици)

Масло(3 Супени лажици)

Бело вино(50 Милилитри)

Лук(2 Чешниња)

Морков(2 )

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Компир(2 )

Бистра зеленчукова супа(3 Чаши)

Ловоров лист(1 Лист)

Сушен темјан(1 Кафена лажица)

Грашок(1 Чаша)

Спанаќ(2 Чаши)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Свеж магдонос(1 Китка)

Маслиново масло(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сите зеленчуци исечкајте ги на еднакви парчиња.
  2. На загреано масло додајте го кромидот и оставете го да омекне малку.
  3. Потоа додајте го белото вино, оставете да испари, па додајте ги лукот и една лажичка црвен пипер.
  4. Ставете ги морковот и компирот и оставете да се динстаат 1-2 минути.
  5. Додајте ја супата од зеленчук.
  6. Додајте ги ситно сечканиот магдонос, еден ловоров лист и темјанот. Покријте со капак.
  7. Намалете ја температурата и оставете се да се вари околу 20 минути, додека не омекнат зеленчуците.
  8. На крај додајте ги грашокот и спанаќот. Оставете 3 минути да омекнат. Зачинете со сол и бибер по вкус.
  9. Сервирајте и попрскајте со ситно сечкан магдонос и една лажичка маслиново масло.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: